Galați: Peste 40.000 de persoane riscă să fie executate silit deoarece nu și-au achitat taxele și impozitele locale

Ghiseu taxe locale
Ghiseu taxe locale

Peste 47.000 de gălățeni sunt in pericol de executare silită pentru că nu și-au achitat taxele și impozitele locale și amenzile datorate bugetului local.

Pentru evitarea blocarii conturilor sau a altor popriri, persoanele care au restanțe pe primele șase luni trebuie să le achite cât mai repede.

 Ce spune Primăria Galați

„Pentru neplata impozitelor și taxelor locale la termenul scadent din 31 martie 2021, Serviciul Urmărire și Executare Silită, Amenzi din cadrul Primăriei municipiului Galați a emis 47.605 somații și titluri executorii. S-a demarat astfel procedura de executare silită pentru recuperarea debitelor restante, conform cu dispozițiile art. 220 si art. 230 din Legea nr. 207/2015 privind codul de procedura fiscala, cu modificările și completările ulterioare”, a comunicat Primăria Galați.

Dacă timp de 15 zile de la comunicarea somației și a titlului executoriu nu se achita datoria, se iau măsurile de executare silită, spun reprezentanții Primăriei. Plățile se pot face la ghișeu, prin sistemele bancare. Dar și on-line pe platforma națională www.ghiseul.ro, potrivit stiripesurse.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here