Galați: Apel pentru consolidarea Falezei Dunării

Asociaţia „Galaţi, oraşul meu” invită conducerea Primăriei Galați şi consilierii municipali să participe, în septembrie, la o dezbatere publică pe tema consolidării Falezei Dunării.

DIGITAL CAMERAInvitatul special al acestei acţiuni este inginerul Octavian Coşovliu, specialist în stabilitatea solului, cu care echipa de coordonare a Asociaţiei „Galaţi, oraşul meu” a discutat în mai multe rânduri, informează viata-libera.ro.

„Domnul Octavian Coşovliu a atras încă o data atenţia în legătură cu pericolul tasării şi alunecării celor trei terase, aşa cum a fost concepută şi sistematizată faleza gălăţeană. Totul ar trebui început cu reabilitarea sistemelor de canalizare şi transport ale apei, fiind un nod important, pentru a stopa infiltrarea apei în zona esplanadei (la Elice) şi continuată cu consolidarea acesteia, a terasamentelor, prin introducerea unor piloni de beton în adâncime şi crearea unor coloane la suprafaţă, la baza acestor terase. Altfel, riscăm să asistăm la un dezastru”, a declarat Bogdan Radu Brînzan, preşedintele ONG-ului.

Acesta şi-a exprimat nemulţumirea cu privire la faptul că deși specialistul a depus la Primărie, în urmă cu doi ani, un raport de expertiză care conţinea toate datele necesare intervenţiei pentru stoparea fenomenului, autorităţile nu au luat nicio măsură. „Nu s-a întâmplat nimic. Mai mult, faleza continuă să se taseze, iar găurile apar peste tot. Faleza trebuie să fie consolidată şi salvată”, a mai spus Brînzan.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.