Galați: Trei bărbați acuzați de proxenetism, reținuți de polițiști

Polițiștii Serviciului Investigații Criminale Galați și cei ai Poliției Orașului Târgu Bujor au efectuat 6 percheziții domiciliare, în municipiul Galați și orașul Târgu Bujor, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism.

„Cu această ocazie, au fost găsite și ridicate un autoturism de lux, despre care există date că ar proveni din săvârșirea de infracțiuni, precum și suma de 1 450 EURO. Totodată, au fost puse în executare trei mandate de aducere, pentru trei bărbați cu vârste cuprinse între 26 și 38 de ani, toți din orașul Târgu Bujor, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de proxenetism”, precizează IPJ Galați.

Din cercetări a reieșit că, din anul 2012 până în prezent, folosind metoda ”Loverboy”, aceștia ar fi racolat 10 tinere, cu vârste cuprinse între 18 și 22 de ani, pe care le-ar fi transportat în străinătate (Italia, Spania, Belgia, Austria, Elveția), unde, printr-un comportament agresiv, le-ar fi determinat să practice prostituția în beneficiul lor, obținând din exploatarea tinerelor aproximativ 80 000 de euro.

„Cei trei au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, cu propunere de arestare preventivă”, mai informează IPJ Galați.

Orice pentru dragoste

„‘Loverboy’ este una din cele mai utilizate metode ale traficanților de persoane, în special a recrutorilor, prin care se urmărește înșelarea victimelor. Recrutorii reprezintă prima veriga a unei rețele de trafic de persoane. Tehnică de recrutare a tinerelor de către rețelele de trafic de persoane este denumită metodă ‘prin îndrăgostire’, iar cel care o practică este denumit de către specialiștii structurilor de prevenire și combatere a fenomenului că ‘Loverboy’.

Pe scurt, prin această metodă, recrutorii intră în cercul de prieteni ai victimei sau în contact direct cu aceasta, îi câștigă încrederea oferindu-i o varianta „mai bună” a vieții, reușind să satisfacă necesitățile acesteia și folosind tactici manipulative ajungând să aibă control total asupra ei.

Traficantul îi da impresia victimei că s-a îndrăgostit de ea, iar această se îndrăgostește de el, acceptând să facă orice pentru dragostea sa.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here