Furnizorii de energie din România amendați pentru facturile întârziate la energie electrică

anre Compania Municipală Energetică

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a amendat șase furnizori principali din Români pentru   emiterea cu întârziere a facturilor de energie electrică.

. Verificările au fost efectuate ca urmare a unui număr mare de sesizări din partea consumatorilor. Cea mai mare amendă a fost aplicată societăţii Electrica Furnizare, 120.000 de lei, potrivit digi24.ro.

“Aşa cum am anunţat public, ca urmare a numeroaselor sesizări privind neemiterea facturilor de energie electrică, am demarat acţiuni de control la principalii furnizori de energie electrică. Acţiunile de control au avut ca tematică verificarea modului în care, în perioada 01.04.2022 – 30.09.2022, furnizorii şi-au respectat obligaţia de a emite facturi conform perioadei de facturare convenite cu clienţii finali.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că furnizorii controlaţi nu şi-au respectat obligaţiile legale, respectiv au emis cu întârziere sau nu au emis facturi de energie electrică după fiecare perioadă de facturare, aceştia fiind sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 380.000 lei”,  a comunicat ANRE.
Amenzile s-au aplicat astfel: ELECTRICA FURNIZARE (120.000 lei),  HIDROELECTRICA( 70.000 lei),  CEZ VÂNZARE (60.000 lei), E.ON ENERGIE ROMÂNIA( 50.000 lei) , ENEL ENERGIE (50.000 lei),  ENEL ENERGIE MUNTENIA (30.000 lei).

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here