Fostul șef al Consiliului Județean Cluj Horia Uioreanu, condamnat la șase ani și patru luni de închisoare

Horia Uioreanu

Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj Horia Uioreanu (PNL) a fost condamnat definitiv la șase ani și patru luni de închisoare cu executare.        

Omul de afaceri clujean Ioan Bene a fost condamnat la trei ani și opt luni de închisoare, după ce Tribunalul Cluj îl condamnase la trei ani și zece luni. Sentinta a fost dată de Curtea de Apel Cluj și va fi pusă în aplicare azi. Această condamanare reprezintă o reducere cu două luni a sentinţei date pe fond la Tribunalul Cluj.

Horia Uioreanu a fost trimis în judecată pentru infracţiunile de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la spălare de bani. În rechizitoriul întocmit la vremea respectivă de procurori se arăta că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu “a pretins de la Pogăcean Vasile suma totală de 693.224 lei din care, în perioada aprilie 2013 – mai 2014, în mod repetat, a primit în zece tranşe suma totală de 134.500 lei pentru ca, în exercitarea funcţiei sale, să direcţioneze alocări bugetare din bugetul CJ Cluj nemijlocit sau prin mecanismele de finanţare reglementate de OUG nr. 28/2013 către unităţi administrativ teritorial din judeţul Cluj, în vederea finanţării contractelor pe care respectivele entităţi le aveau cu societatea Sinai Compimpex SRL, deţinută de inculpatul Pogăcean Vasile”.

Potrivit procurorilor anticorupţie, Uioreanu “a pretins de la inculpatul Ioan Bene suma totală de 300.000 lei, din care în perioada octombrie 2012 – martie 2014, în mod repetat, a primit în şapte tranşe suma totală de 278.000 lei pentru ca, în exercitarea funcţiei sale, să direcţioneze alocări bugetare din bugetul CJ Cluj nemijlocit în vederea plăţii contractelor derulate de SCC Napoca SA deţinută de inculpatul Ioan Bene”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here