Fostul primar din Jilava Adrian Mladin a fost trimis în judecată de procurorii DNA într-un alt dosar

Adrian Mladin

Fostul primar al comunei Jilava Adrian Mladin, aflat deja în spatele gratiilor, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită şi spălare de bani, pentru că, în perioada în care a fost primar, a pus presiune pe dezvoltatori imobiliari, obţinând de la ei terenuri, imobile şi sume mari de bani, în valoare totală de peste un milion de euro.

Potrivit procurorilor DNA – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, fostul primar al comunei Jilava Adrian Mladin, aflat în stare de detenţie într-un alt dosar, s-a dispus trimiterea în judecată pentru trei infracţiuni de luare de mită, dintre care două în formă continuată (două acte materiale, respectiv 13 acte materiale), două infracţiuni de spălare de bani sub forma instigării (dintre care una în formă continuată) şi două infracţiuni de fals intelectual sub forma participaţiei improprii (dintre care una în formă continuată).

Alături de el, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată şi a unui administrator al unei firme, Marian Constantin, aflat în libertate, pentru complicitate la luare de mită în formă continuată, spălare de bani în formă continuată şi participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual. Potrivit rechizitoriului, în perioada 2008-2011, Adrian Mladin, atunci primar al comunei Jilava şi preşedinte al Comisiei Locale de Aplicare a Fondului Funciar Jilava, punea presiune pe dezvoltatorii imobiliari, cerându-le mită în repetate rânduri, în unele situaţii fiindu-i complice administratorul unei firme, Marian Constantin.

Astfel, fostul primar a pretins şi a primit de la un antreprenor în domeniul construcţiilor care-şi desfăşura activitatea pe raza comunei Jilava, suma de 100.000 de euro, din care 50.000 euro în biroul edilului, precum şi contravaloarea unui apartament de trei camere, 65.000 euro. La cererea fostului primar, transferul celor 65.000 de euro a fost disimulat prin intermediul a două contracte succesive de vânzare – cumpărare fictive având ca obiect apartamentul respectiv.

„În ambele cazuri, inculpatul a condiţionat îndeplinirea atribuţiilor de serviciu (eliberarea unor documente – certificate fiscale, procese verbale de recepţie a lucrărilor etc.) de primirea mitei, invocând inclusiv posibilitatea blocării activităţii antreprenoriale derulate de omul de afaceri”, arată DNA.

Într-o altă situaţie, Adrian Mladin a pretins şi a obţiunt de la un alt om de afaceri 327.000 de euro şi 1.975.060 de lei, în mai multe tranşe, trei terenuri amplasate pe raza comunei Jilava, dintre care două în suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi cu valoarea declarată de 106.318 de lei, respectiv 102.500 de lei, iar cel de-al treilea teren în suprafaţă de 69.159 de metri pătraţi, cu valoarea declarată de 453.640 de lei.

„Remiterea acestor bunuri imobile a fost disimulată, şi la solicitarea edilului, prin intermediul unor tranzacţii notariale fictive, în final acestea ajungând la inculpatul Constantin Marian (om de afaceri a cărui firmă derula afaceri cu Primăria Jilava) sau la firme agreate de inculpatul Mladin Adrian”, explică reprezentanţii DNA.

Valoarea totală a sumelor şi bunurilor obţinute de Adrian Mladin se ridică la 1.090.500 de euro. Astfel, s-a dispus măsura sechestrului asupra unor imobile ce aparţin fostului primar şi administratorului societăţii comerciale.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here