Fosta vilă de protocol a lui Ceaușescu intră în reabilitare

Fosta vilă de protocol a lui Ceaușescu din Galați, sursa: Google
Fosta vilă de protocol a lui Ceaușescu din Galați, sursa: Google

Fosta casa de oaspeţi a lui Nicolae Ceauşescu, actualul sediu al Consiliului Județean din Galați, va intra în reabilitare generală. Clădirea a fost construită în urmă cu peste o sută de ani și este monument istoric.

Reprezentanții Consiliului Județean Galați au anunțat că vor fi realizate lucrări de consolidare şi de hidroizolaţie, iar acoperişul va fi înlocuit.

„Am decis să reabilităm complet această clădire reprezentativă pentru istoria judeţului Galaţi. Ne dorim să redăm frumuseţea de altădată a acestui monument istoric. Vor fi realizate lucrări de consolidare şi de hidroizolaţie, iar acoperişul va fi înlocuit. Pentru înlăturarea igrasiei se va folosi o procedură utilizată la reabilitarea clădirilor vechi. De asemenea, scara interioară din lemn va fi refăcută, iar pardoselile vor fi schimbate în totalitate. Vor fi restaurate toate decoraţiunile exterioare. Clădirea a fost construită acum mai bine de un secol, iar de-a lungul anilor a fost sediul a două reprezentanţe diplomatice, Casa de oaspeţi a lui Nicolae Ceauşescu şi Casa Artei. Lucrările la aceasta clădire se vor desfăşura etapizat, astfel încât activitatea Consiliului Judeţean Galaţi să nu fie afectată”,  a declarat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Valoarea investiţiei este de peste 760 de mii de lei, bani din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here