Fostă şefă din Consiliul Judeţean Ilfov, pusă sub acuzare de procurorii DNA pentru abuz în serviciu

Eugenia Postelnecu, fosta şefă a Serviciului Public de Pază Obiective de Interes Judeţean Ilfov, din subordinea Consiliului Judeţean, a fost pusă sub acuzare de procurorii DNA pentru abuz în serviciu.

Ea este acuzată că, în perioada 2009 – 2014, a aprobat majorări salariale, prime şi sporuri, unele fiind acordate pentru „loialitate neîntreruptă” şi pentru ceaiul şi hrana din perioada codurilor portocalii şi roşii.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au pus marţi în mişcare acţiunea penală faţă de Eugenia Postelnicu, acuzaţia care îi este adusă fiind de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Potrivit procurorilor, în perioada 2009 – 2014, Eugenia Postelnecu, în calitate de director al Serviciului Public de Pază Obiective de Interes Judeţean Ilfov, a emis mai multe decizii, care însă trebuiau să fie aprobate şi de preşedintelui Consiliului Judeţean Ilfov, prin care a atribuit nelegal, atât pentru sine cât şi pentru alte persoane, mai multe sume de bani în valoare totală de 299.104 lei ce au constat în majorări salariale, prime şi sporuri pentru armamentul din dotare, pentru conducerea auto din dotare, pentru loialitate neîntreruptă şi pentru „contravaloarea ceaiului fierbinte şi hranei necesare pe perioada codurilor portocalii şi roşii”.

În trei dintre cazuri, Eugenia Postelnecu a acordat sporuri pentru folosirea autoturismelor unor persoane care nu aveau permis de conducere, susţin anchetatorii.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.