Focar de coronavirus la Batalionul de Tancuri Galați. 12 militari sunt confirmați pozitiv

covid

Este focar de coronavirus la Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” din Galați. 12 militari sunt infectați cu SARS-COV 2, iar alți 12 care au intrat în contact direct cu cei infectați, sunt în carantină la domiciliu.

Primele cazuri de infecție cu noul coronavirus au apărut în timpul unei activități de instrucție desfășurată recent în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, se arată într-un comunicat de presă.

„Militarii care prezentau simptome COVID-19 au fost imediat izolați în facilitățile special amenajate în acest sens, instalate anterior începerii exercițiului. Ulterior, personalul specializat, echipat cu combinezoane, măști, mănuși și vizete, i-a transportat pe militarii suspecți de infectare cu virusul SARS-COV 2 către unitățile spitalicești din municipiul Galați, pentru investigații suplimentare și testare COVID-19.

După finalizarea activităților de instruire, întreg detașamentul participant la activitățile din Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan a beneficiat de recuperările aferente timpului de lucru petrecut în poligon, mai puțin personalul infectat sau carantinat, care beneficiază de concediu medical. Menționăm faptul că DSP Galați a desfășurat o anchetă epidemiologică pentru stabilirea și carantinarea persoanelor declarate contact direct, iar personalul medical spcializat al unității, monitorizează permanent starea de sănătate, precum și starea moralului personalului, în prezent acestea fiind bune”, informează reprezentanții Batalionului de Tancuri Galați.

La nivelul unității au fost luate măsuri stricte pentru limitarea răspândirii COVID-19 în rândul militarilor și suplimentarea activităților de dezinfecție a spațiilor și facilităților de instruire.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here