Finanțarea din fonduri europene a construirii podului de la Brăila, incertă

Podul suspendat peste Dunăre a fost realizat de PSD precum autostrăzile și spitalele regionale, exact așa cum au promis în planul de Guvernare.

Preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, susţine că nu ştie dacă a fost semnat contractul pentru finanţarea din fonduri structurale a podului peste Dunăre, acesta afirmând că ar exista întârzieri la plata exproprierilor din zonă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac, este  dezamăgit în privinţa situaţiei legate de finanţarea mega-proiectului investiţional “Pod suspendat peste Dunăre”. Acesta a declarat că nu ştie sigur dacă  s-a semnat contractul de finanţare sau nu de către Comisia Europeană .

“Nu am multe informaţii. Dar vreau să spun că este păcat. Suntem deja în luna august şi ar fi trebuit că acest contract să fie semnat între Comisia Europeană şi România, să se liniştească un pic constructorii, să poată să demareze în continuare lucrările”, a afirmat Francisk Chiriac în presa locală . Președintele CJ a atras și atenția asupra faptului că până la ora actuală proprietarii terenurilor care au fost expropriate pentru a se construi podul nu au primit banii promiși de către stat.

“Şi asta este foarte rău (n.r. – referire la exproprieri). Se pare că e o problemă de minister acolo. Celor care au fost deposedaţi, să spunem, de acele terenuri, ar fi trebuit să li se dea banii încă din prima fază. Nu ştiu de unde vin aceste întârzieri. O să întreb şi eu”,  a declarat Chiriac la solicitarea presei locale.

În cursul lunii  iulie, atunci când a vizitat Brăila cu ocazia Comitetului Executiv Judeţean al PSD, ministrul Eugen Teodorovici, anunța că documentaţia pentru pod a fost trimisă  la Comisia Europeană şi că ar exista un răspuns favorabil legat de proiect. Teodorovici mai afirma că vor fi demarate şi discuţii la CNAIR pentru declanşarea procedurilor pentru plata exproprierilor.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here