Fără penali în funcții publice încinge spiritele. Gheorghe Falcă: Au semnat morţii, similar dosarului Dragnea

Falcă critică bugetul Falcă amenință cu proteste Gheorghe Falcă în război cu Armata

Edilul Aradului, Gheorghe Falcă, susține că USR nu a venit vineri să ridice listele de la Primărie, fiind vorba de semnături false de la „oameni care nu mai trăiesc” pentru iniţiativa Fără penali în funcții publice. În replică, liderul USR, Dan Barna, a spus că edilul a avut o atitudine ciudată şi surprinzătoare.

„Au spus că nu mai vin pentru că nu mai este nevoie să vină deoarece nu este ultima zi vineri, ci luni, confirmând că vineri dimineaţă au minţit populaţia spunând că primarul Falcă prin faptul că a sechestrat acele 21.000 de semnături compromite toată campania la nivel naţional. Şi acum de ce totuşi nu au venit? Nu au venit pentru că ei deja ştiau de joi că au un număr foarte mare de semnături nevalide. În Arad sunt peste 6.000 de semnături nevalide, iar unii dintre cei care au semnat nu mai sunt astăzi printre noi, sunt străzi fictive, numere fictive, oameni fictive. În momentul când trebuie să semnezi documentele de primire, semnezi şi existenţa a peste 6.000 de semnături nevalide. O parte dintre aceste semnături vor merge la instituţiile statului. De aceea îi aşteptăm să vină luni”, a declarat pentru Mediafax primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Acesta a adăugat că există o ceartă în interiorul USR pentru că atunci când vor veni să ridice listele cu semnături va ieşi la iveală faptul că au minţit şi din totalul de 21.000 de semnături strânse se va dovedi că 6.000 nu sunt valide. „Vă pot spune că a fost o ceartă în interiorul USR şi vineri şi sâmbătă, se acuză unii pe alţii pentru că totuşi modul în care au lucrat compromite această acţiune frumoasă de strângere de semnături care este de fapt o acţiune civică. Cearta între ei acum este că cineva o să trebuiască să semneze, să le primească şi lucrul acest confirmă ceea ce am spus noi, că sunt peste 6.000 de semnături nevalide şi mai mult de atât o să confirme şi că au fost oameni care nu mai trăiesc şi au semnat totuşi. Este o asemănare cu dosarul Dragnea, ceea ce au făcut cei de la USR. Aici e cu semnătura, dincolo a fost cu votul”, a completat Falcă.

Liberalul, care se numără şi el printre semnatarii iniţiativei USR Fără penali în funcții publice, a mai precizat că partidul condus de Dan Barna a încercat să folosească politic campania strângerii de semnături pentru iniţiativa civică „Fără penali în funcţii publice”. „În loc să se gândească la importanţa acestei campanii s-au ocupat de fenomenul politic. Eu cred că nu trebuia să fie o campanie politică, trebuia să fie una civică şi ei au vrut să o folosească politic, dar s-a întors împotriva lor din cauza faptului că nu au fost cinstiţi în momentul în care au colectat acel număr de peste 6.000 de semnături. Luni la ora 9.00, între 9.00 şi 10.00 trebuie să vină să ridice semnăturile”, a conchis edilul Aradului.

De cealaltă parte, preşedintele USR, Dan Barna, oferă alte cifre ale semnăturilor strânse în oraşul Arad şi susţine că Primăria, în loc să valideze măcar acele 15.500 de semnături care erau conforme, a reţinut toate semnăturile. „Primăria şi-a depăşit termenul. Au fost depuse două rânduri de liste. Au fost depuse 15.500, care aveau termen cu cinci zile în urmă faţă de vineri, şi au mai fost depuse 5.000 care aveau, într-adevăr, termen vineri. Şi în loc ca Primăria să le valideze pe alea 15.500, pentru ca erau în regulă, nu era o problemă şi să ni le dea şi pe alea 5.000 după aceea, le-a ţinut pe toate. Pentru noi era important să depunem toate listele. Probabil vor fi eliberate luni, le vom lua de la Primărie luni şi vor fi depuse în completare. Pentru că Primăria a depăşit termenul, legea acordă un termen suplimentar de şapte zile”, a declarat Dan Barna.

USR a depus vineri la Parlament a doua tranşă de semnături pentru iniţiativa Fără penali în funcţii publice, peste 780.000, îndeplinind astfel condiţiile impuse de lege pentru declanşarea referendumului, respectiv 500.000 de semnături din 21 de judeţe.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here