Examenele pentru evaluarea națională și bacalaureat vor fi adaptate la realitățile acestui an. Anunțul Ministrului Educației

Elev . Sursa Foto: Free-Photos/Pixabay.com
Elev FOTO: Free-Photos/Pixabay.com

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că anul acesta examenele naționale s-ar putea desfășura în sistem tradițional, cu prezența celor implicați la școală. În schimb, tematica de examen va fi modificată în funcție de evoluția pandemiei.

 „Evaluarea și Bacalaureatul sunt examene naționale. Cea mai mare parte a elevilor, a profesorilor, doresc să fie organizate la datele deja cunoscute și e normal. Vor să fie organizate cu prezență fizică și e normal pentru relevanța acestor examene.  În aceste situații, dacă nu ai adaptat tematica de examen la realitățile acestui an ar fi o negare a faptului că lucrurile au fost foarte diferite de ceea ce știm. Este absolut obligatoriu să adaptăm și tematica de examen. Această adaptare trebuie făcută într-o manieră cât mai inteligentă, trebuie eliminate din tematica de examen lucrurile mai puțin importante. Deci este o pierdere planificată, o pierdere asumată, dar este o decizie corectă, o recunoaștere, o adaptare a realități”, a declarat ministrul Cîmpeanu la Digi 24.

O decizia finală în acest sens va fi anunțată după începerea semestrului al doilea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here