Estimare a patronatelor din turism. Cât au cheltuit românii în minivacanța de 1 Decembrie

minivacanța de 1 Decembrie

Cei peste 88.000 de turişti români care au plecat în diverse destinaţii din ţară în minivacanţa de 1 Decembrie au cheltuit aproximativ 9,4 milioane de euro pe cazare şi masă, reiese dintr-o analiză a Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Din calculele FPTR, cheltuiala medie pentru cazare şi mesele incluse a turiştilor români care au preferat destinaţiile interne a fost de aproximativ 350 de lei pe sejur, în creştere cu 5% faţă de anul trecut.

Cheltuielile suplimentare, cu drumul şi distracţia, au fost în medie, de 300 lei pe sejur, pentru fiecare turist. ”Pentru prima oară după 1989, pachetele de city break interne au fost mai bine vândute decât cele din străinătate, ceea ce conturează o nouă tendinţă în turismul românesc”, se arată într-un comunicat al federaţiei.

Din datele centralizate de FPTR reiese că mai mult de 88.000 de români au plecat în vacanţe în ţară în această perioadă, cei mai mulţi dintre ei au fost în marile oraşe şi în staţiunile montane. Turiştii au profitat de tarifele cu până la 70% mai mici decât cele din timpul Sărbătorilor de iarnă şi de faptul că au avut mai multe zile libere decât în alţi ani, spun oficialii FPTR.

”Pentru prima oară în ultimii 27 de ani, pachetele de city break interne au fost mai bine vândute decât cele în oraşele turistice europene. Spre deosebire de anii în care turiştii români optau pentru city break-uri în oraşele din Europa, în minivacanţa de 1 Decembrie din acest an aproximativ 39.000 de români au preferat să aleagă şi oraşele din România, cele mai căutate city break-uri interne fiind la Alba Iulia, Sibiu, Braşov şi Cluj Napoca”, mai informează comunicatul.

Tarifele pentru pachetele promoţionale în minivacanța de 1 Decembrie au variat între 359 și 800 de lei/persoană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here