Emil Boc: primarii nu au nevoie de pensii speciale, ei au nevoie de salarii decente, pentru pensii decente

metrou la Cluj

Primarul Clujului, Emil Boc, s-a declarat vineri împotriva pensiilor speciale, spunând că diferenţele dintre salariile din administraţia centrală şi locală trebuie reduse şi că primarii au nevoie de salarii „decente” care să le asigure o pensie mai mare.

„Principiul care trebuie să rămână în România este următorul, în primul rând voi milita întotdeauna pentru desfiinţarea pensiilor speciale. Am apreciat şi apreciz că, în faţa legii, toţi trebuie să fim egali. Aceasta înseamnă să ai un salariu decent pentru a avea o pensie decentă. Nu sunt de acord cu pensii speciale pentru a crea categorii privilegiate. Din această perspectivă şi pentru administraţia publică locală este de preferat şi de dorit să ai salarii decente pentru a avea pensii decente şi să nu existe discrepanţe atât de mari între salarizarea din administraţia centrală care este de două, de trei ori mai mare decât salarizarea din administraţia locală. Despre aceste principii vorbim nu neapărat despre cuantum”, a declarat primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, prezent la Liga Aleşilor Locali PNL, la Braşov.

Emil Boc a mai spus că nu este admisibil să existe diferenţe atât de mari între salariile miniştrilor, ale deputaţilor şi cele din administraţia locală. „În momentul în care noi am făcut salarizarea unitară, Banca Mondială a apreciat că maxim ce poate fi între administraţia centrală şi restul administraţiilor să fie între 15 şi 20%, maxim, dar nu de două ori sau de trei ori mai mare”, a mai spus fostul premier.

Emil Boc a spus că dacă salariile ar fi mai mari şi pensiile ar creşte, criticând pensiile speciale. „Acum din nou se încearcă sectorial să creăm pentru X, Z, din nou se face praf tot sistemul de salarizare şi pensii din România. Cât timp nu se va păstra acest echilibru, din nou vom avea acele dezechilibre care erau în anii 2009-2010. Deja cred că sistemul este la limită în momentul de faţă prin distorsiunile care au apărut cu pensiile speciale pentru parlamentari, pentru diplomaţi, pentru X, Y, Z”, a mai spus Emil Boc.

Liberalii, reuniţi vineri în cadrul Ligii Aleşilor Locali, urmează să adopte o rezoluţie prin care propun majorarea salariilor pentru primari, dar şi o creştere medie de 22% a salariilor pentru funcţionarii publici, începând cu 2017.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.