DSP Harghita anunță că nu mai are vaccinuri pentru nou născuți și copii mici

Foto: unicef.org
Foto: unicef.org

Cele mai importante vaccinuri pentru nou născuţi şi copii mici lipsesc din stocurile Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita, a precizat directoarea instituţiei, dr. Tar Gyongyi.

Potrivit acesteia, din cauza unor astfel de crize scade acoperirea vaccinală în România. Directorul nu a precizat care este motivul lipsei vaccinurilor pentru copii, explicând că achizitorul central este Ministerul Sănătăţii, considerănd că se pot găsi soluţii pentru rezolvarea acestei probleme, respectiv existenţa unui stoc de rezervă, aşa cum se întâmplă în celelalte ţări europene, potrivit g4media.ro.

„Avem mari probleme, pentru că noi suntem cei care insistăm, întotdeauna, pe disciplina de vaccinare, cât de importantă e. Şi acum, explică-i părintelui. Şi ne confruntăm şi noi în mod direct, dar medicii de familie şi mai intens, cu furia părinţilor care consideră că, da, într-adevăr, e important să-ţi vaccinezi copilul şi noi insistăm pe acoperirea vaccinală şi pe disciplina de vaccinare şi noi, din păcate (nu avem vaccinuri – n.red.), nu din vina noastră, că noi am estimat foarte corect şi foarte exact cantităţile necesare şi nu le-am primit”, a spus şefa DSP Harghita.

Ea a mai vorbit despre importanţa vaccinării împotriva bolilor copilăriei,  o astfel de situaţie, în care vaccinurile pentru bebeluşi şi copii mici să lipsească, nu s-a mai întâmplat de câţiva ani.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here