Dosar penal pentru vaccinare fictivă

Omicron

Încă un caz de vaccinare fictivă a avut loc în județul Ialomița. Anchetatorii au deschis dosar penal pe numele unui registrator din centrul de vaccinare de la Slobozia.

El ar fi înscris în sistem mai multe persoane care nu au fost, de fapt, vaccinate.

Cercetat pentru vaccinare fictivă

Bărbatul este cercetat pentru fals în înscrisuri oficiale și abuz în serviciu. Polițiștii vor să verifice fiecare persoană bănuită că s-ar fi vaccinat fictiv, potrivit digi24.ro.

Ludmila Dascălu, purtător de cuvânt IPJ Ialomița, a precizat că este vorba de o sesizare din oficiu a oamenilor legii. La centrul respectiv nu există formulare completate de persoanele presupus imunizate. Acestea nu figurează în registrul de vaccinare al locației.

„La un centrul de vaccinare din Slobozia a reieșit că șase persoane nu ar fi completat formulare de acord. Ele nu figurează în registrul de vaccinare al centrului”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomița.

Polițiștii au deschis dosar penal pe numele persoanei care a oferit adeverințele de vaccinare.

„Aceste persoane se presupune că nu au fost supuse procedurii de vaccinare. Nu se regăsesc în registrul constituit. Nu există formulare completate, acord pacient sau chestionar de triaj”, a mai spus Ludmila Dascălu. 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here