Dosar penal în urma exploziei de la Galați

Explozia hotel Galati
Explozia hotel Galati

Procurorii din Galați au deschis un dosar penal în cazul explozie produse luni în parcarea unui hotel din oraș. Anchetatorii încearcă să afle cine este vinovat pentru producerea incidentului în urmă căruia au fost avariate patru mașini și fațada clădirii, anunță MEDIAFAX.

.

Dosarul penal de distrugere este instrumentat de procuroriii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați. Procurorii, ajutați de polițiști fac cercetări asupra faptelor, deoarece încă nu s-a stabilit cine a provocat explozia puternică. În paralel, o anchetă fac și pompierii, care verifică dacă hotelul și constructorul care efectua lucrarea de modernizare aveau autorizațiile necesare. Probabil vor fi aplicate sancțiuni la finalul anchetei, precizează cei de la ISU Galați, care au dezvăluit faptul că explozia a fost atât de puternică încât a îndoit puntea unui microbuz.

„S-a înființat o comisie mixtă formată din polițiști, pompieri, reprezentanți ai autorităților locale, care verifică dacă există autorizații, inclusiv autorizația hotelului de securitate la incendiu. Noi am retras echipajele de la fața locului, pericol de incendiu sau explozie nu mai este, de acum este treaba specialiștilor să stabilească dacă solul este stabil sau nu. Probabil vor fi sancțiuni la firma care a avut stația peco și nu a curățat rezervoarele, dar și la firma care execută lucrarea la hotel. Ei au tăiat o conductă legată de un bazin. Conducta era în interiorul hotelului, iar bazinul se află în subteran, sub parcare. În interiorul rezervorului era benzină, altfel nu erau vapori. Benzină s-a aprins și a provocat explozia. Explozia s-a produs sub microbuz, mașina a fost aruncată în sus câțiva metri. S-a îndoit de la mijloc din cauza exploziei”, a explicat, la solicitarea MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Eugen Chiriță.

Din motive de securitate, circulația mașinilor și a tramvaielor pe stradă din fața hotelului este interzisă de aproximativ 24 de ore, iar zona este păzită de polițiști locali. Traficul va fi reluat doar după ce specialiștii vor constată că solul și linia de tramvai nu au fost afectate de explozie.

O explozie subterană, urmată de un incendiu, s-a produs luni în parcarea unui hotel din Galați din cauza unei acumulări de gaze. Nu au fost victime, dar clădirea și patru mașini au fost avariate în urmă exploziei. În trecut, pe acest amplasament a funcționat o stație peco.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. Dosar penal cui o sa i faca? Ca din articol nu am inteles daca investigheaza pe cineva sau inca nu au descoperit daca a fost un simplu accident. Ca pe lume se pot intampla si acidente. Nu e totul facut perfect

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here