Dominic Fritz pierde recursul în procesul cu angajații privind organigrama Primăriei Timișoara

sursa: Primaria Timisoara, Facebook
sursa: Primaria Timisoara, Facebook

Curtea de Apel Timişoara (CAT) a respins, marţi, recursul formulat de primarul Dominic Fritz şi Consiliul Local Timişoara (CLT) împotriva sentinţei Tribunalului Timiş, care a dispus, în luna august, suspendarea noii organigrame promovate de edil fără dezbatere publică prealabilă, care presupune desfiinţarea a 80 de posturi, din care 10 sunt de conducere.

Împotriva primarului s-au îndreptat 33 de angajaţi afectaţi de noua organigramă, reprezentaţi în instanţă de Sindicatul Liber al Salariaţilor din Primăria Timişoara, potrivit g4media.ro.

Liderul Sindicatului Liber al Salariaţilor din Primăria Timişoara, Tiberiu Negrei, a declarat că în data de 13 octombrie a fost depusă şi acţiunea pentru anularea respectivei organigrame.

„Este un succes hotărârea CAT”

„Respinge recursul formulat de recurenţii-pârâţi CLT şi primarul municipiului Timişoara împotriva sentinţei civile (…) pronunţate de Tribunalul Timiş în dosar (…) în contradictoriu cu intimaţii-reclamanţi (…), reprezentanţi de Sindicatul Liber al Salariaţilor din Primăria Timişoara şi din Serviciile aflate în Subordinea Consiliului Local al Municipiului Timişoara. Obligă recurenţii – pârâţi la plata către intimatul – reclamant Sindicatul Liber al Salariaţilor din Primăria Timişoara şi din Serviciile aflate în Subordinea Consiliului Local al Municipiului Timişoara a sumei de 4.760 lei cheltuieli de judecată în recurs. Definitivă”, arată pronunţarea de marţi a CAT.

„Este un succes hotărârea CAT, pentru că asta înseamnă că angajaţii rămân pe posturile lor. Unii dintre ei au plecat din primărie, între timp. Acum aşteptăm şi termen pentru dosarul de anulare a noii organigrame. În acţiunea pe fond, pentru anularea hotărârii de consiliu local privind noua organigramă, se va discuta în detaliu despre lipsa dezbaterii publice a noii organigrame.Lipsa avizului comisiei paritare, lipsa informării funcţionarului public”, a precizat Tiberiu Negrei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.