Doi deținuți au fost găsiți morți într-o celulă. A fost deschis dosar penal pentru moarte suspectă

FOTO: TryJimmy/Pixabay
FOTO: TryJimmy/Pixabay

Doi deţinuţi din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Giurgiu au fost găsiţi decedaţi, luni, poliţiştii deschizând în acest caz dosar penal pentru moarte suspectă. Cei doi bărbaţi se aflau în evidenţa cabinetului medical al unităţii cu o serie de afecţiuni pentru care li se administra tratament, dar niciunul nu era înregistrat ca fiind pozitiv la COVID-19.

Reprezentanții Penitenciarului de Maximă Siguranţă Giurgi au anunțat că cei doi bărbaţi în vârstă de 32, respectiv 41 de ani erau cazaţi în aceeaşi cameră de detenţie.

„Cu ocazia efectuării apelului de dimineaţă, personalul Penitenciarului Giurgiu a constatat că două persoane private de libertate, cazate în aceeaşi cameră de deţinere, nu prezintă semne vitale. De îndată, a fost alertat personalul medical propriu, concomitent, cu solicitarea, prin apel la 112, de sprijin din partea unui echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Giurgiu. În ciuda manevrelor de resuscitare, decesul celor două persoane a fost declarat la ora 7,25”, se precizează într-un comunicat de presă emis luni de Penitenciarul de Maximă Siguranţă Giurgiu.

Eevenimentul a fost notificat Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, organele judiciare desfăşurând verificări la faţa locului.

Potrivit Poliţiei Giurgiu, trupurile celor doi deţinuţi – unul din comuna Clejani, judeţul Giurgiu, celălalt din Bucureşti, nu prezentau semne de violenţă. 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here