Doi brăileni întorşi din China s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe

UPU, foto, sursa google
UPU, foto, sursa google

Doi bărbaţi care au lucrat în China şi s-au întors în ţară pe 1 februarie s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe Brăila de teama coronavirusului. După ce au fost examinaţi clinic, medicii au ajuns la concluzia că nu prezintă simptome de îmbolnăvire, însă li s-a recomandat să stea în carantină două săptămâni.

UPDATE: 13.30 Alți trei bărbaţi din același grup de muncitori care s-a întors, pe 1 februarie, din China, s-au prezentat, luni, la Spitalul Judeţean Brăila, pentru a se asigura că nu au fost contaminați cu coronavirusul.

Știrea inițială:

 ”S-au prezentat în cursul zilei de dumincă 2 pacienţi care pe 1 februarie au aterizat pe Aeroportul Otopeni, zborul având originea Shenzen – China. Pentru că au considerat că trebuie monitorizaţi, s-au prezentat la spital pentru a li se infirma orice problemă pe care ar avea-o. Au fost investigaţi conform protocolului primit de la Ministerul Sănătăţii, nu prezentau nici un fel de simptom, au fost consiliaţi, li s-a explicat exact ce trebuie să facă”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, medic Alina Neacşu, citată de News.ro

Celor doi bărbaţi întorși din China li s-a spus să evite, timp de două săptămâni, contactul cu alte persoane.

Bărbaţii au muncit în China. În acelaşi grup s-ar mai fi aflat un brăilean si un bărbat din orașul Măcin din judeţul Tulcea, care încă nu s-au prezentat la spital.        

 Guvernul pregăteşte o ordonanță de urgență privind epidemia de coronavirus

Alertă de călătorie în China din cauza virusului care a ucis patru oameni

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here