Directorul firmei Confort Urban, din subordinea Consiliului Local Constanţa, cercetat de DNA

Directorul firmei Confort Urban SRL, din subordinea Consiliului Local Constanţa, este cercetat de DNA sub control judiciar pentru mai multe infracţiuni de corupţie după ce ar fi atribuit ilegal două contracte către două firme şi apoi ar fi aprobat plăţi, cauzând un prejudiciu de aproape 18 milioane de lei.

Anchetatorii mai spun că directorul i-a cerut administratorului uneia dintre cele două societăţi o maşină de lux pe care a folosit-o împreună cu soţia sa.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile a lui Cristinel-Viorel Farcaş, la data faptelor director general al SC Confort Urban SRL (societate cu capital integral de stat, care are ca asociat unic Consiliul Local al Municipiului Constanţa), pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut, pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, (două fapte), luare de mită, spălare a banilor, instigare la delapidare în forma traficării bunului şi conflict de interese, potrivit unui comunicat dat publicităţii joi de DNA.

Potrivit anchetatorilor, ”în perioada mai 2014 – prezent, inculpatul Farcaş Cristinel-Viorel, în calitate de director general al SC Confort Urban SRL şi o altă persoană, cu viză de control financiar preventiv, cu rea credinţă, au participat la atribuirea a două contracte, către două societăţi comerciale şi ulterior la efectuarea unor plăţi nelegale în cadrul celor două contracte ce au avut ca obiect servicii de transport rutier şi închiriere utilaje în valoare de 22.764.600 lei, respectiv furnizarea de piatră spartă în valoare de 3.075.000 lei”, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii notează că respectivele contracte au fost încheiate cu încălcarea dispoziţiilor legale care impuneau, printre altele, organizarea unor proceduri de licitaţie publică. Astfel, bugetul SC Confort Urban SRL a fost prejudiciat cu 17.994.680 lei, reprezentând contravaloarea plăţilor ilegale efectuate în favoarea societăţilor executante.

”În acelaşi context, inculpatul Farcaş Cristinel-Viorel i-a cerut administratorului uneia dintre cele două societăţi să achiziţioneze un autovehicul marca Porsche Macan S (în valoare de 95.000 euro) pe care să i-l pună la dispoziţie cu titlu de folos necuvenit, în legătură cu exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, respectiv atribuirea şi plata serviciilor respective. Autoturismul a fost folosit gratuit, exclusiv şi permanent de inculpatul Farcaş Cristinel-Viorel şi soţia sa, din data de 19 noiembrie 2014 până la data de 17 martie 2016, când administratorul de drept al firmei l-a vândut fictiv soţiei inculpatului”, se mai arată în comunicat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here