Deva: Primăria menține nivelul taxelor actuale și pentru anul viitor

Primăria Deva va menţine acelaşi nivel al taxelor şi impozitelor locale şi pentru anul viitor, a declarat miercuri primarul localităţii, Petru Mărginean, informează Portalul național de administrație publică.

FiscPrimarul a menţionat că în urma calculelor efectuate de compartimentele de specialitate ale instituţiei nu se impune o creştere a valorii acestor taxe atrase la bugetul local.

“Împreună cu colegii mei din executivul primăriei am stabilit să nu majorăm taxele şi impozitele locale pentru anul viitor. Am făcut toate calculele şi nu este nevoie de o mărire a acestor taxe şi impozite”, a afirmat primarul municipiului Deva într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, taxele şi impozitele pentru anul viitor vor fi supuse dezbaterii consilierilor locali la şedinţa ordinară din luna decembrie, primarul manifestându-şi speranţa că aceştia vor fi de acord cu propunerea formulată de administraţie.

Pe de altă parte, potrivit unei hotărâri care reglementează bugetul local pe anul 2014, autorităţile au scăzut impozitul pe clădiri la 1,5% din valoarea imobilului, în vederea sprijinirii agenţilor economici care desfăşoară activităţi pe raza municipiului. Gradul de încasare a impozitelor şi taxelor locale la bugetul municipiului Deva a fost, în anul 2013, de peste 80%.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here