Descinderi de amploare la cei mai puternici traficanți de migranți din vestul României

Operațiune de proporții a DIICOT, în această dimineață, pentru capturarea membrilor celei mai puternice grupări de trafic de migranți care acționa în vestul României.

Polițiștii de la ”Crimă Organizată” Timișoara împreună cu Poliția de Frontieră Timișoara și trupele speciale ale Poliției Timiș și Jandarmeriei au descins la 19 locații din Timișoara și Ciacova pentru a ridica 27 de suspecți. Cei mai mulți sunt afgani și un iranian. Câțiva fiind șoferi români, folosiți de grupare pentru transportul migranților.

Investigațiile au scos la iveală faptul că fiecare membru al grupării se ocupa de o parcare de pe autostrada A1. Sau de pe drumurile naționale din Timiș, Arad și Hunedoara, potrivit stiripesurse.ro.

 Cum acționau traficanții de migranți

Migranții care erau aduși de alt segment al grupării în România din Serbia, erau adăpostiți în diverse locații din Timișoara până li se găsea transport spre vestul Europei. Traficanții îi duceau cu mașinile până în apropierea parcarilor în momentul în care se parcau TIR-uri. Acolo și îi urcau, fără știrea șoferilor, în camioane. Majoritatea migranților doreau să ajungă în Germania. Prețul plătit pentru tranzitarea României era între 1.000 și 2.000 euro.

Intervenție în forță a oamenilor legii

Într-un apartament de pe strada Răsăritului din Timișoara, polițiștii de la Serviciul de Acțiuni Speciale al Poliției Timiș au fost nevoiți să pătrundă în forță pentru că ocupanții au refuzat să deschisă. Au fost găsiți 18 migranți din diverse state asiatice. Ei așteptau să plece spre vestul Europei. De asemenea, în alte locații au fost găsiți zeci de migranți.

Anchetatorii români au colaborat cu cei din Germania pentru identificare liderilor grupării. La operațiunea din această dimineață  au participat și polițiști nemți. Perchezițiile sunt în plină desfășurare. Suspecții vor fi duși pentru audieri la sediul DIICOT Timișoara.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here