Decizia Curţii de Apel Galaţi. Bărbaţi bănuiţi că au obligat zeci de fete să se prostitueze, eliberaţi după doar două luni

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) urmează să tragă la sorţi membrii pentru completurile de 5 judecători pentru anul 2019, începând cu ora 10.00

Şapte bărbaţi suspectaţi că au obligat 35 de fete să se prostitueze în străinătate au fost eliberaţi după două luni din arestul Poliţiei Galaţi. Curtea de Apel Galaţi a decis plasarea celor 7 în arest la domiciliu. Cei şapte au obţinut 3 milioane de euro din activitate.

Cei şapte au fost prinşi de poliţişti în Deva, în luna iunie, în timp ce participau la o gală de box. Suspectaţi că au obligat 35 de fete să se prostitueze în străinătate, ei au fost duşi în arestul Poliţiei Galaţi, însă în momentul în care DIICOT a propus prelungirea arestării preventive a acestora, avocaţii lor au contestat propunerea.

Curtea de Apel Galaţi a dat dreptate avocaţilor şi după doar două luni petrecute în arest, bărbaţii au fost eliberaţi şi plasaţi în arest la domiciliu.

În acest dosar, poliţiştii au făcut cercetări timp de doi ani, având sprijin de la poliţişti din alte state europene. Anchetatorii au aflat că membrii grupării infracţionale recrutau fete prin metoda „Loverboy”. Practic, tinerele erau obligate să se prostitueze, în acest scop folosindu-se ameninţări şi agresiuni fizice.

 Potrivit DIICOT Galaţi, traficanţii de carne vie au racolat 35 de tinere şi minore din mai multe judeţe ale României, pe care ulterior le-au forţat să practice prostituţia în Italia, Spania, Olanda, Germania şi Belgia. Suma obţinută din activităţile ilegale este de aproximativ trei milioane de euro, banii fiind folosiţi pentru achiziţionarea de maşini de lux, apartamente, terenuri şi vile.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here