De joi gălăţenii vor avea apă caldă în sistem centralizat

Primarul municipiului Galați a declarat marți că, de joi, apa caldă va reveni în sistemul centralizat, după mai bine de trei luni de când aceasta a fost sistată, informează Mediafax.

fara-apa-calda„Sistemul a fost pornit de către CET, Electrocentrale, şi în mod normal joi, în jurul zilei de joi, se va ajunge cu parametrii la potenţialul normal. Joi, vom avea o conferinţă de presă la combinat împreună cu domnul ministru Gerea, cu factorii de decizie de la CET şi Calorgal, în care vom anunţa oficial repornirea sistemului. Zic, după atâtea luni de zile, după problemele cu care se confruntă sistemul centralizat, că este un succes major acesta, faptul că putem să repornim acest sistem, să dăm apă caldă”, a declarat, în finalul şedinţei extraordinare a Consiliului Local, primarul Marius Stan.

Edilul a precizat că reluarea furnizării apei calde este posibilă datorită Combinatului ArcelorMittal, care va furniza către Electrocentrale aburul necesar producerii apei calde ce va fi distribuită mai departe, prin intermediul societăţii Calorgal, către oraş.

„Combinatul ne dă un produs care nu este rezultatul procesului tehnologic. Este un produs pe care special îl produc pentru noi, cu nişte utilaje pe care le au la îndemână, care înseamnă costuri. Costurile acestora au fost discutate şi negociate doar pe cele trei luni, presupunând că după pornirea sistemului de furnizare a căldurii în iarnă, la primăvară vom avea deja strămutat CAF-ul de la Brăila (n.r. – un cazan de apă fierbinte pe care Electrocentrale Galaţi ar urma să-l achiziţioneze pentru asigurarea producerii apei calde pe viitor) şi vom funcţiona pe seama CAF-ului pentru că ei (n.r. – ArcelorMittal) îşi forţează nişte utilaje care nu sunt făcute pentru aşa ceva”, a mai spus edilul.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.