Dâmboviţa: Percheziţii domiciliare la persoane care ar fi înșelat statul. Descinderi și în alte județe de către polițiștii din Călărași

FOTO: Poliția Română/Facebook
FOTO: Poliția Română/Facebook

32 de percheziţii domiciliare sunt efectuate în judeţele Dâmboviţa, Argeş, Prahova, Călăraşi, Ilfov şi în municipiul Bucureşti de catre poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi.


Este vorba de un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune de mai multe persoane care ar fi încasat fără drept indemnizaţii pentru drepturile de autor în perioada stării de urgenţă sau alertă. Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a comunicat că prejudiciul cauzat este de aproximativ 200.000 de euro.

44 de persoane vor fi aduse la audieri


Poliţiştii vor pune în aplicare 44 de mandate de aducere. Persoanele depistate vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi pentru audieri, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit cercetărilor, în cursul anului 2020, mai multe persoane ar fi declarat în fals activitatea desfăşurată. Ele ar fi primit, fără drept, indemnizaţii pentru drepturile de autor în perioada stării de urgenţă sau alertă.

Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here