Dâmbovița: Înșelăciune prin metoda ofrandei

Polițiștii din cadrul Secției nr.13 Poliție Rurală Titu au identificat și depistat un bărbat și o femeie care ar fi încercat să însele două persoane din localitatea Potlogi prin metoda ofrandei.

În prezent, suspecții se află la sediul Poliției pentru audieri, pe numele lor fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la înșelăciune.Asupra celor doi au fost descoperite bijuterii susceptibile a proveni din comiterea infracțiunilor, bunuri ce au fost ridicate în vederea continuării verificărilor.
Această metodă, care poartă numele de „metoda ofrandă” este simplă.Mai multe persoane, de obicei de etnie romă, acostează femei pe stradă și sub pretextul că trebuie să se roage pentru sufletul răposatului, le oferă în dar aşa-zise bijuterii dintr-un metal galben, despre care susţin că este aur.
Una dintre persoanele din grupare îi pune victimei un lanţ din metalul galben la gât şi îi face descântece in timp ce celelalte persoane îi desfac victimei bijuteriile reale, pe care le învelesc într-un material textil. Victima primeşte „pachetul” în care crede că se află bijuterile ei cu recomandarea să nu  îl deschidă până acasă.Acasă, victima găseşte monezi de 50 de bani sau alte obiecte din metal , rămânând doar cu lănţişorul din metal galben care nu are nicio valoare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here