Dâmbovița: Fonduri europene accesate prin Grupurile de Acţiune Locală

Mai multe primării dâmboviţene care sunt înscrise în Grupurile de Acţiune Locală (GAL) au reuşit să obțină finanțări europene pentru diferite proiecte, informează ziardedambovita.ro.

Adrian Țuțuianu

Proiectele vizează asfaltări de drumuri, achiziţionări de utilaje, iluminat public, reabilitări de unităţi de învăţământ şi cămine culturale, construcţii de grădiniţe, lucrări de apă şi canalizare, amenajare locuri de joacă şi extindere sedii de primării. Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, și-a arătat mulţumirea faţă de primarii care s-au implicat şi au reuşit să acceseze fonduri europene pentru dezvoltarea localităţilor şi, implicit, a judeţului prin Grupurile de Acţiune Locală.

“Deşi nu este în atribuţia Consiliului Judeţean, din dorinţa de a şti foarte exact cum şi pe cine trebuie să sprijinim cu cote din TVA şi impozitul pe venit, am colectat toate datele din judeţ cu lucrările care urmează a fi realizate în cadrul GAL-urilor în care sunt cuprinse unităţile administrativ-teritoriale. Este îmbucurător că toţi cei care fac parte dintr-un GAL au lucrări publice de executat. Se lucrează pe asfaltări de drumuri de interes local, achiziţii de utilaje care sunt necesare realizării unor lucrări de infrastructură (buldoexcavatoare, tractoare), iluminat public, reabilitări unităţi de învăţământ. Avem câteva lucrări de extindere sedii de primărie şi amenajare de spaţii adiacente, lucrări de reabilitare dispensar medical, avem mai multe reabilitări de cămine culturale, şcoli gimnaziale, avem şi construcţii de grădiniţe Sper ca toţi primarii să acorde atenţie mare perioadei de implementare”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here