Dâmboviţa: Doi bărbaţi au fost reclamaţi că dau bani alegătorilor pentru a le influenţa votul de la Butimanu

FOTO: Poliția Română/Facebook
FOTO: Poliția Română/Facebook

Poliţiştii din Dâmboviţa au deschis dosar penal în timpul desfăşurării alegerilor locale parţiale din comuna Butimanu. Ei au fost sesizaţi că doi bărbaţi ar oferi bani alegătorilor pentru a-i convinge pe aceştia să nu voteze cu un anumit candidat.

Un alt dosar penal a fost deschis după ce o persoană a reclamat la Poliţie că două persoane transportă la vot alegători, pe care îi plătesc pentru a le influenţa votul, potrivit news.ro.

Comunicatul Poliţiei

„Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Butimanu au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că ocupanţii a două autoturisme transportă alegători la secţiile de votare şi le oferă bani pentru a-i determina să voteze candidaţii unei organizaţii politice. Poliţiştii au întocmit un dosar penal. Sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal. Poliţiştii de la Secţia nr. 3 au fost sesizaţi şi cu privire la faptul că ocupanţii unui autoturism, respectiv doi bărbaţi de 23 de ani, oferă bani alegătorilor pentru a-i determina să nu voteze candidaţii unei organizaţii politice.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de coruperea alegătorilor. Fapta e prevăzută de art. 386 din Codul Penal”, a comunicat, duminică seară, Poliţia Judeţeană Dâmboviţa. Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani. Dar şi interzicerea exercitării unor drepturi.La nivelul acestui judeţ, duminică au avut loc alegeri în localităţile, Braniştea şi Cojasca. La Braniştea s-au organizat alegeri pentru funcţia de primar. La Cojasca a fost ales Consiliul Local. În cele două localităţi nu au fost constatate incidente deosebite care să afecteze desfăşurarea procesului de vot, a comunicat IPJ Dâmboviţa.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here