Dâmbovița: Descinderi la persoane bănuite de falsificare de bancnote

Foto, sursa: bani, pixabay.com

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, au efectuat 5 percheziții domiciliare, în municipiul București și județele Ilfov și Giurgiu, la persoane bănuite de falsificare de valori străine, punere în circulație de valori falsificate, înșelăciune și tăinuire, a comunicat IPJ Dâmbovița.

Din cercetari a reieșit că, în perioada mai-iunie 2019, bănuiții ar fi pus în circulație, în județele Dâmbovița, Giurgiu și Prahova, mai multe bancnote din cupiură de 100 de dolari și 50 de euro. Acest lucru cu ocazia achiziționării, de la mai multe persoane fizice, a unor autoturisme puse la vânzare în mediul online.

 Cum acționa gruparea

Persoanele bănuite ar fi identificat anunțurile de vânzare, publicate în mediul online. Ulterior, ar fi vândut bunurile achiziționate, la un preț sub valoarea reală a acestora.

În urma descinderilor, au fost indisponibilizate 10 bancnote din cupiură de 100 de dolari, susceptibile a fi falsificate, 35.150 de lei, 400 de lire sterline, 21.225 de euro, 100 de dolari, un laptop. Dar și  3 telefoane mobile și componente electronice ale unor dispozitive de skimming.

 3 persoane au fost conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița pentru audieri. Față de acestea a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând  să fie prezentate unui judecător în vederea dispunerii unor măsuri preventive.

La activități au participat polițiști ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, ai brigăzilor de combatere a criminalității organizate Ploiești și București, precum și luptători din cadrul serviciilor de acțiuni speciale Dâmbovița și Giurgiu.

Acțiunile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here