Dâmbovița: 23 de cântăreți au fost reținuți pentru contracte false. Printre ei, fratele lui Ion Dolănescu, reținut pentru fraudă fiscală

FOTO: Poliția Română/Facebook
FOTO: Poliția Română/Facebook

23 de persoane suspecte într-un dosar de înșelăciune, fals, uz de fals și fals în declarații au fost reținute pentru 24 de ore pe dată de 19 mai, de polițiștii din Dâmbovița.

Ele au încasat indemnizație de la stat în pandemie, deși au avut și alte venituri. Printre ei, fratele lui Ion Dolănescu, reținut pentru frauda fiscală, potrivit antena3.ro.

Ele vor fi prezentate, azi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște pentru dispunerea unor măsuri preventive, comunică IPJ Dâmbovița.

24 de mandate de aducere au fost puse în aplicare

În urma cercetărilor făcute într-un dosar penal întocmit pentru infracțiuni de înșelăciune, fals, uz de fals și fals în declarații, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au pus în aplicare 24 de mandate de aducere. Toate persoanele au fost conduse la sediul poliției pentru audieri.

 Contracte de prestări servicii în fals

În urma cercetărilor făcute, polițiștii au constatat că, în perioada octombrie 2020-1 aprilie 2021, cu ajutorul administratorilor a două societăți comerciale, ar fi fost întocmite în fals contracte de prestări servicii. Din acestea au rezultat că activitatea artistică a bănuiților ar fi fost afectată de pandemia de COVID-19.

În baza declarațiilor întocmite în fals, persoanele în cauză ar fi obținut indemnizații din partea Agenției de Plăți și inspecție Socială.Prejudiciul creat este de 1 550 000 de lei.

Față de 23 de persoane a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. Pe parcursul zilei de joi, 20 mai, vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște pentru dispunerea unor măsuri preventive.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here