Curtea de apel Cluj: primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, îşi poate exercita atribuţiile

stadiul dosarelor primarului Cherecheș

Curtea de Apel Cluj a decis miercuri că primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, poate să-și exercite atribuțiile funcţiei.

Adrian Dănilă, expert la Biroul de Informare al Curții de Apel Cluj, a declarat pentru Agerpres că sentința este definitivă.

”Admite contestația formulată de inculpat împotriva încheierii penale a Tribunalului Cluj și înlătură din conținutul măsurii preventive a controlului judiciar obligația de a nu exercita funcția de primar al municipiului Baia Mare și de a nu comunica în mod direct cu patru martori”, se arată în sentința Curții de Apel Cluj.

Pe 27 aprilie 2016, Cătălin Cherecheș a fost arestat pentru 30 de zile, printr-o sentință a Tribunalului Cluj, pentru luare de mită în formă continuată, iar pe 5 iunie, el a fost ales din nou primar al municipiului Baia Mare, în timp ce se afla în stare de arest.

Ulterior, Cherecheș a depus jurământul de primar, apoi a fost suspendat din funcție, după care s-a aflat în arest la domiciliu și apoi sub control judiciar.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here