Cum se combate seceta: Slujbe pentru venirea ploii pe un câmp din județul Galați, sistem de irigații din fonduri europene în județul Dolj

Rugaciuni
Rugaciuni. Sursa foto : digi24

Suprafețe mari de culturi din zona Moldovei și din Bărăgan sunt afectate din cauza secetei. . Dacă într-o comună din Dolj, 100 de fermieri au accesat împreună fonduri europene pentru modernizarea a două stații stății de irigații, în județul Galați ţăranii îşi pun speranţa în Dumnezeu și fac ritualuri ca să aducă ploaia.

În Moldova oamenii se roagă la Dumnezeu ca să plouă, potrivit g4media.ro.

 „Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh… Doamne, dăruiește-ne nouă ploaie prielnică trimițând roade…”.

Disperați că nu vor avea recolte din cauza secetei, câțiva localnici din Cudalbi, județul Galați, în frunte cu preotul au mers pe câmp și s-au rugat ca să vină ploaia

Grigore Gheonea, primar Cudalbi, a declarat că: ” Am apelat la divinitate, o să apelăm în continuare, că suntem oameni credincioși. Nu ne stă în putință ca primărie să putem să facem sisteme de irigat”.


 „Doar să facă vreo minune Dumnezeu, să se îndrepte vremea, să trăim. Eeei, irigațiile la noi, nu mai vin aici. Atât, ne rugăm să ne ploaie”, a spus un localnic.

În lipsa precipitațiilor, anul 2022 ar putea deveni cel mai secetos an din istorie, avertizează specialiștii.

În Dolj, oamenii s-au dovedit mult mai pragmatici. 100 de fermieri s-au reunit într-o asociație și au accesat fonduri europene. Cu banii primiți de la Uniunea Europeană au modernizat vechile stății de irigații din comună. Ideea  a fost chiar a primarului, care deține sute de hectare de teren agricol.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here