Cum a reacționat USR după ce primarul Cătălin Cherecheș a semnat petiția Fără penali în funcții publice

stadiul dosarelor primarului Cherecheș

USR a reacționat după ce în spaţiul public au apărut informaţii că primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a semnat petiţia Fără penali în funcţii publice, spunând că este doar un „gest ipocrit” iar edilul a încercat să oprească strângerea de semnături.

„Toată lumea are dreptul să semneze iniţiativa #FărăPenali dar nu vom aplauda gestul ipocrit al primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, judecat pentru corupţie. Cherecheş a făcut tot ce i-a stat în putinţă să oprească strângerea de semnături în oraş”, a postat USR pe Facebook.

Primarul din Baia Mare ar fi respins autorizaţia de amplasare a cortului în oraş şi ar fi dat ordine de ridicare a voluntarilor care se ocupau de strângerea se semnături, pentru iniţiativa civică Fără penali în funcţii publice. „A respins autorizaţia de amplasare a cortului în oraş. Timp de două luni jumătate, primarul Cherecheş a purtat membrii filialei USR Maramureş, prin mijloace abuziv birocratice, după avize care nici măcar nu erau necesare pentru amplasarea cortului, iar când le-am obţinut pe toate a zis că a expirat cererea. A dat ordin ca voluntarii #FaraPenali să fie ridicaţi cu duba şi amendaţi pentru că strângeau semnături în stradă. A trimis jandarmii peste membrii USR Maramureş în timpul conferinţei de presă din faţa primăriei în care se prezentau abuzurile primarului. România are nevoie de bun simţ, profesionalism şi cinste, exact lucrurile care îi lipsesc cel mai mult primarului din Baia Mare”, au completat reprezentanţii USR pe reţeaua de socializare

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, trimis în judecată pentru fapte de corupţie, a anunţat pe Facebook că a strâns semnături pentru campania Fără penali în funcţii publice. Acesta spune că este o iniţiativă „generoasă şi lăudabilă” şi „nu oricine poate să acceadă într-o funcţie publică”.

„Împreună cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Baia Mare din cadrul Consiliului Local susţin iniţiativa civică Fără penali în funcţii publice!. Această iniţiativă este una generoasă şi lăudabilă care se pliază absolut perfect pe ceea ce prevede legislaţia în acest moment şi nu recunosc nici o implicare al vreunui politician sau partid politic în acest demers pur civic, fiind vorba de toate aspectele care înseamnă interdicţii pe care cetăţenii României le au cu privire la accederea în funcţii publice sau autorităţi locale, respectiv în Senatul României şi Camera Deputaţilor sau pentru funcţia de preşedinte al României. Conform legii, este stipulat foarte clar, nu pot fi alese persoane cărora li s-a interzis acest drept stabilit printr-o hotărâre judecătorească definitivă. Pe de altă parte, legea prevede foarte clar că atunci când eşti condamnat definitiv pentru o infracţiune nu poţi accede în funcţiile din autorităţile publice locale sau centrale”, a scris primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, pe pagina sa de Facebook.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here