Cristian Adomniţei îl atacă pe Victor Ponta pentru că întârzie construcţia autostrăzii Iaşi- Târgu Mureş

Cristian AdomniţeiPreşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, liberalul Cristian Adomniţei, l-a atacat marţi pe premierul Victor Ponta, spunând că realizarea autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş după anul 2020 reprezintă „o catastrofă din punct de vedere social şi economic pentru toată Moldova”.

Cristian Adomniţei a declarat corespondentului Mediafax că, în ultima formă a Master

Planului General de Transport, autostrada Moldova-Transilvania a dispărut de pe lista priorităţilor şi, astfel, Iaşiul şi Moldova sunt condamnate la izolare.

„În ceea ce priveşte prioritizarea proiectelor rutiere până în anul 2020, pe primul loc se află autostrada Sibiu-Piteşti, cea mai înţeleaptă decizie, iar pe locul doi se află autostrada Bacău-Paşcani. Moldova nu este săracă pentru că nu are autostradă între Bacău şi Paşcani, ci pentru că nu este legată de Transilvania. Realizarea autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş ar putea să înceapă abia după anul 2020, ceea ce este o catastrofă din punct de vedere social şi economic pentru toată Moldova”, a declarat Cristian Adomniţei.

 

Preşedintele CJ Iaşi a susţinut că, după anul 2020, nici nu va mai fi posibilă finanţarea din bani europeni a autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş, pe fondul restrângerii numărului de coridoare prioritare de transport pe reţeaua TEN-T. „În acest moment, autostrada Moldova-Transilvania face parte din această reţea de coridoare prioritare pentru Uniunea Europeană, însă numărul coridoarelor se va micşora după 2020. Dacă nu reuşim să începem construcţia cu bani europeni a acestei autostrăzi până în 2020, pierdem singura şansă de a face această investiţie cu fonduri europene”, a spus Cristian Adomniţei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here