După primarul Cherecheş şi PSD Maramureş oferă o recompensă pentru prinderea criminalului micuţei Estera

Crima din Maramureş. La șase zile de la vestea care a cutremurat țara, criminalul este încă în libertate. Anchetatorii așteaptă rezultatul probelor trimise la Institutul de Medicină Legală din București pentru a afla ADN-ul lui.

Deși au fost audiați mai mulți suspecți, nimeni nu a fost reținut până acum. Sâmbătă, filiala PSD Maramureş a decis să doneze suma de 30.000 de lei pentru informaţii care ar putea duce la prinderea criminalului Esterei, fetiţa de cinci ani, violată şi apoi ucisă într-o zonă mărginaşă a municipiului Baia Mare, scrie Agerpres.

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, secretarul de stat în ministerul Sportului, Cosmin Butuza, secretarul de stat în Ministerul Turismului, Bogdan Tomoiagă, senatorul Liviu Marian Pop, deputaţii Gheorghe Şimon, Sorin Bota şi Călin Matei, cei 13 consilieri judeţeni PSD Maramureş şi cei trei consilieri municipali PSD Baia Mare vor dona echivalentul unei indemnizaţii de consilier judeţean pe lună, în total 30.000 de lei, pentru orice informaţii concludente care vor duce la prinderea criminalului fetiţei de 5 ani din Baia Mare.

„Crima care a îngrozit comunitatea maramureşeană în seara zilei de luni, 30 aprilie, nu trebuie să rămână nepedepsită, iar criminalul trebuie să răspundă pentru faptele sale”, se menţionează în comunicatul citat.

Crima din Maramureş

Reprezentanţii PSD Maramureş fac precizarea că informaţiile relevante trebuie transmise doar organelor abilitate care efectuează cercetarea penală, respectiv Parchetului şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Maramureş. De asemenea, cei care deţin informaţii care pot duce la identificarea autorului şi doresc să intre în posesia recompensei oferite de PSD Maramureş trebuie să ia legătura doar cu oamenii legii care efectuează cercetarea în cauză.

Şi primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a anunţat vineri că oferă din indemnizaţia sa suma de 10.000 de lei pentru persoana care ar putea oferi informaţii relevante autorităţilor care cercetează cazul. Acesta a deschis şi o linie telefonică directă la Poliţia Locală pentru a strânge cele mai relevante informaţii oferite de cetăţeni.

Procurorii de pe lângă Parchetul Maramureş, poliţişti din cadrul IPJ Maramureş sprijiniţi de o echipă complexă a Poliţiei Române lucrează la indentificarea persoanei care a comis crima.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here