Craiovenii așteaptă primele autobuze Solaris

Primele autobuze contractate de Regia Autonomă de Transport (RAT) Craiova de la firma poloneză Solaris Bus & Coach sunt așteptate până la finele acestei luni și vor intra în circulație pe liniile expres E1 și R1, anunță Gazeta de Sud.

În vara acestui an, Primăria Municipiului Craiova, prin RAT,  a încheiat un contract cadru cu asocierea Solaris Bus&Coach SA (lider) împreună cu IAC Management SRL, pentru furnizarea a 50 de autobuze. Valoarea contractului pentru cele 50 de autobuze se ridică la 43.740.000 de lei.

Prima tranșă se referă la 17 autobuze iar termenul de livrare este data de 31 octombrie, existând însă posibilitatea ca ele să ajungă în Bănie cu aproape o săptămână mai devreme, informează sursa citată.

„Contractul pentru noile autobuze a fost semnat la începutul lunii septembrie. Firma are la dispoziție 60 de zile în care acestea trebuie livrate, așa că termenul este până pe 31 octombrie. Totuși, avem promisiuni că ele vor ajunge până în 25 octombrie“, a explicat directorul Regiei Autonome de Transport (RAT) Craiova, Marcel Tănăsescu. Potrivit datelor de pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, primul contract subsecvent, ce are în vedere cele 17 autobuze, a fost semnat pe 3 septembrie, și are o valoare de 14.871.600 de lei.

Acordul-cadru pentru autobuzele noi a fost semnat pe o perioadă de patru ani, iar, în total, urmează să fie livrate în Craiova 50 de autobuze. Multe din prima tranșă vor intra, conform spuselor conducerii RAT Craiova, pe liniile cele mai circulate.

„Cele mai folosite linii sunt cele expres, de tur-retur, care ocolesc orașul. Aici va fi o prioritate să înlocuim autobuzele, și vorbim despre liniile E1 și R1. Pentru celelalte trasee, vom reanaliza cerința, astfel încât să asigurăm un transport de calitate“, a completat Tănăsescu. Autobuzele noi vor avea podea joasă și aer condiționat. În ceea ce le privește pe cele vechi, RAT Craiova plănuiește să le folosească, eventual, numai în cazuri de urgență. „O să le tragem pe dreapta și o să le folosim, dacă este nevoie, numai când există vreo urgență. Însă, odată cu venirea noului lot, o să le casăm. Sperăm ca acest lucru să se întâmple mai devreme de perioada de patru ani, pentru care este semnat acordul-cadru“, a spus directorul RAT Craiova.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here