Covasna: Un milion de lei din fonduri UE pentru promovarea turismului balnear

Primăria Covasna a obținut un milion de lei din fonduri europene pentru promovarea turismului balnear şi resurselor naturale ale staţiunii, informează Portalul Național de Administrație Publică.

CovasnaProiectul are ca scop creşterea atractivităţii zonei şi, implicit, a numărului de turişti. Primarul staţiunii, Thiesz Janos a declarat că infrastructura localităţii s-a modernizat în ultimii ani, iar posibilităţile de agrement şi de petrecere a timpului liber s-au diversificat, dar, în ciuda acestui fapt, Covasna continuă să atragă preponderent pensionari care vin aici pentru tratarea afecţiunilor cardio-vasculare şi bolilor asociate. Thiesz Janos a menţionat că unul dintre obiectivele acestui proiect este de a stârni şi interesul tinerilor şi al persoanelor active, care pot găsi la Covasna o oază de relaxare.

Nicolae Enea, consilier local, a declarat că atuurile Covasnei sunt bogăţia şi varietatea factorilor terapeutici naturali, respectiv apele minerale, mofetele şi aerul puternic ionizat.

Potrivit acestuia, numărul turiştilor a scăzut semnificativ în ultimii 20 de ani, printre motive numărându-se veniturile scăzute ale cetăţenilor, dar şi lipsa unui marketing eficient.

Pentru promovarea staţiunii a fost realizat un album fotografic, site-ul www.statiuneacovasna.ro, o hartă turistică şi mai multe pliante şi cataloage care prezintă atât factorii terapeutici, cât şi atracţiile turistice şi posibilităţile de petrecere a timpului liber. De asemenea, în cadrul proiectului vor fi susţinute trei conferinţe de specialitate în domeniul turismului balnear, la care vor fi invitaţi specialişti din ţară. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”. Iniţiatorii proiectului prognozează că dezvoltarea sectorului turistic va contribui semnificativ la creşterea economică a oraşului şi la crearea de noi locuri de muncă.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here