Covasna: Sfântu Gheorghe, desemnat “Orașul Reciclării” în 2014

Municipiul Sfântu Gheorghe a fost desemnat marele câștigător al competiției „Orașul Reciclării”, adresată primăriilor de municipiu, sub patronajul Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2014, informează portalul domnuleprimar.ro.

deseuri selective“În cea de-a doua ediție s-au înscris cu 60% mai multe primării decât în etapa anterioară, ceea ce dovedește interesul crescut al autorităților locale pentru domeniul deșeurilor de ambalaje și pentru parteneriatul cu producătorii de bunuri ambalate. Serviciul de colectare separată înseamnă mai mult decât un recipient sau un container colorat. Criteriile competiției Orașul Reciclării sunt și criteriile realității din teren care creează pentru cetățeni un serviciu de calitate” a declarat Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje, organizatorul competiției.

La finalul celor șase luni de concurs, Sfântu Gheorghe a obținut cel mai mare punctaj la evaluarea finală, demonstrând că deține cel mai performant sistem de colectare separată a deșeurilor de ambalaje dintre cele 32 de municipalități participante. Criteriile care au stat la baza evaluării au fost: calitatea serviciilor de colectare separată (însemnând accesul populației la containerele colorate, aspectul acestora și corectitudinea depunerii separate a deșeurilor în fiecare container), cantitatea de deșeuri colectate și acțiunile de conștientizare și mobilizare a populației pentru a separa deșeurile.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here