Covasna: Parcări pentru biciclete în şcolile din Sfântu Gheorghe

parcări pentru bicicleteDin banii adunați în campania „Pedalează pentru un scop bun”, ce va avea loc luna viitoare, Fundația Comunitară Covasna (HKA) va amenaja mai multe parcări pentru biciclete în unitățile școlare din Sfântu Gheorghe.

Conducerea fundației a anunțat vineri că cicliștii care vor să participe la această acțiune se pot înscrie începând de săptămâna viitoare.

„Așteptăm circa 200 de participanți și ne propunem să strângem 20.000 lei, pe care să-i folosim pentru achiziționarea mai multor suporturi pentru biciclete care vor fi amplasate în școlile și liceele orașului. După fiecare patru suporturi realizate, fundația va contribui cu o bicicletă, adică după fiecare 4.000 lei strânși, HKA va contribui cu 1.500 lei din fondul propriu. În cazul în care se va strânge suma de 20.000 de lei propusă, atunci fundația va cumpăra cinci biciclete performante care vor fi puse la dispoziția locuitorilor orașului, prin închiriere. Scopul acțiunii este acela de a contribui la creșterea numărului cicliștilor din orașși la reducerea efectelor negative ale circulației rutiere, respectiv zgomot, poluarea aerului, aglomerația traficului”, a declarat directorul executiv al fundației, Bereczki Kinga.

Ediția a patra a campaniei „Pedalează pentru un scop bun” va avea loc pe 19 septembrie, iar cei care vor să participe se pot înscrie începând de luni și până pe 4 septembrie pe pagina web a fundației sau la sediul acesteia din Sfântu Gheorghe.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.