Covasna: Hotărârea CL Sfântu Gheorghe privind steagul oraşului, anulată de instanţă

Guvernul Ungariei sprijină cu bani dezvoltarea Ținutului Secuiesc, lucru care este condamnat de către conducerea Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş (FCRCHM)

Hotărârea Consiliului Local Sfântu Gheorghe, din 2010, prin care a fost aprobat steagul municipiului a fost anulată în urma unei sentinţe irevocabile a Curţii de Apel Braşov, informează Mediafax.

sfantu gheorghe covasnaActul fusese atacat în instanţă de Prefectură, primarul Antal Arpad susţinând că este vorba de o discriminare. Decizia Curţii de Apel Braşov este irevocabilă.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, marţi, corespondentului Mediafax că nu a primit încă motivarea sentinţei, dar că reprezentanţii municipalităţii vor duce cazul mai departe la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg.

Antal a susţinut că acest lucru arată că în România există “două judeţe şi jumătate”, şi anume Harghita, Covasna şi o parte din Mureş, unde localităţile nu au voie să aibă un steag al comunităţii locale, ceea ce, în opinia sa, este o discriminare.

“În România sute de localităţi şi judeţe au steaguri, dar nu am cunoştinţe că în alte judeţe ar fi fost anulate aceste simboluri prin decizii judecătoreşti. Deci, se vede foarte clar că ceea ce este permis în alte judeţe nu se poate aici, iar acest lucru este un semn al discriminării. Ca urmare, vom merge până la Strasbourg”, a afirmat edilul.

Procesul a fost intentat de fostul prefect de Covasna Codrin Munteanu, care a atacat, în 2012, în contencios administrativ, hotărârea privind aprobarea steagului municipiului Sfântu Gheorghe, pe motiv că în legislaţia românească nu sunt prevăzute aceste simboluri ale administraţiilor locale.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here