#Coronavirus. Scandal monstru după ce DSP Galați a propus transferul bolnavilor și suspecților la Brăila

FOTO: geralt/Pixabay.com
FOTO: geralt/Pixabay.com

O propunere a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați de a transfera toți bolnavii de coronavirus şi suspecţii, cu excepţia gravidelor, în spitalele din Brăila a provocat un adevărat scandal. Primarul oraşului Brăila, Marian Dragomir şi europarlamentarul Mihai Tudose, sunt revoltați de această propunere.

Este vorba de un proiect al Ministerului Sănătății care vizează realizarea unui centru regional de criză pentru persoanele suspecte sau infectate cu COVID-19. Direcția de Sănătate Publică Brăila a primit duminică, 22 martie, o scrisoare de la DSP Galați prin care i se solicită părerea în ceea ce privește strategia propusă de Ministerul Sănătății.

Șefa DSP Galați, amenințată cu moartea prin telefon!

Concret, pacienţii din judeţul Galaţi, suspecţi sau confirmaţi cu COVID 19 ar urm să fie transferați către spitalele din judeţul Brăila, fiind vorba de Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, Spitalul de Pneumoftiziologie Brăila şi Spitalul de Psihiatrie Sf Pantelimon Brăila. De asemenea, se propune ca unitățile medicale din Galați să preia toți pacienții din Brăila care nu au legătură cu epidemia în derulare, precum și femeile cu probleme ginecologice şi gravidele confirmate covid 19.

Fostul premier Mihai Tudose spune că propunerea de a muta bolnavii dintr-un județ în altul este „inconștiență și prostie în formă acută”.

”Inconştienţă? Prostie în cea mai acută formă? Servilism? Strategia unor idioţi este, mai nou, să mute nişte bolnavi confirmaţi sau nu între judeţele Brăila şi Galaţi. Aveţi spre lectură adresa de la Ministerul Sănătăţii… Deci, când toată lumea a constatat că ,,foiala” duce la răspândire, când cea mai folosită expresie este: staţi acasă! Acum cineva vrea să facă schimburi de bolnavi între judeţe…. căci nu-i aşa, dacă scăpam cu bine?Guvernul, căci acum pe perioada de urgenţă el, guvernul, e ,, şeful” absolut al spitalelor, nu poate să facă cumva ca fiecare municipiu reşedinţă de judeţ să aibă condiţii pentru izolarea şi tratarea bolnavilor de Covid-19?!?!?! Vrea cineva să ,,scape“ de cele două judeţe? Nu l-am auzit pe foarte vocalul prefect de Brăila cu vreo atitudine, poziţie, ceva care să-i justifice prezenţa în fotoliul de prefect…. Sau tăcerea lui este preţul pentru un loc pe listele de la parlamentare… Oricum, demisia lui cred că va fi firească dacă aşa ceva se va întâmpla…. Poate o singură excepţie putem face…. Un loc la psihiatrie la Brăila pentru cel care a gândit această schemă de turism interjudeţean cu bolnavi contagioşi… Nu o să-l ajute, dar măcar să arătăm că suntem gazde bune….”, a scris pe Facebook europarlamentarul Mihai Tudose.

Primarul Dragomir: „ Nu trebuie să acceptăm niciodată să ne transforme în oraşul infectat”

Propunerea a fost criticată în termini duri și de primarul Marian Dragomir, care spune că nu va accepta acest lucru.

”Directia de Sănătate Publică Galaţi PROPUNE: toti pacientii fără COVID 19 din spitalele din Brăila să fie mutaţi în spitalele din Galaţi .Pacienţii care sunt confirmaţi cu COVID 19 din Brăila si Galaţi să fie trataţi doar la Brăila De ce nu şi la Galaţi? De ce mutaţi bolnavii dintr-un judeţ în altul? Pentru că la Brăila: Prefectul şi unii sefi de deconcentrate sunt slugi umile? Cei din alte judete sunt mai „şmecheri”? Această propunere nu poate fi acceptată deoarece nu putem permite ca Brăila să se transforme în orasul COVID 19 în timp ce alte oraşe „exportă” la noi acasă bolnavii infectaţi. Luni dimineaţă Primăria Municipiului Brăila va transmite adresă oficială către toate instituţiile implicate astfel încât această propunere sa nu fie niciodată pusă în practică. Este normal să tratăm cu maximă responsabilitate brăilenii care vor avea coronavirus, DAR nu trebuie să acceptăm niciodată să ne transforme în oraşul infectat. Voi cere demisia celor care vor accepta această bătaie de joc. Solicit public prefectului să nu mai accepte astel de lucruri. Oricât vă vor impune de la Bucuresti să păstrati secretul, noi tot vom afla şi nu putem lăsa pe nimeni să-şi bată joc de Brăila.” a scris primarul Brăilei, Marian Dragomir.

Al treilea deces provocat de coronavirus în România

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here