Coronavirus. Galațiul va avea aparat pentru testarea virusului

FOTO: leo2014/Pixabay.com
FOTO: leo2014/Pixabay.com

A fost semnat contractul pentru aparatul care depistează noul coronavirus. Echipamentul va fi montat în laboratorul Spitalului Județean. În prezent, probele sunt trimise la Institutul Matei Balș din București sau la centrul regional din Iași.

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a semnat, miercuri, contractul pentru aducerea la Galaţi a primului aparat medical (PCR Real Time) care depistează noul coronavirus. Prețul aparatului medical este 345.000 lei și poate face până la 9000 de teste pe an.

“Facem toate eforturile posibile să montăm în cel mai scurt timp acest echipament medical care va depista noul coronavirus. Astăzi am semnat contractul cu furnizorul, iar în câteva zile aparatul va fi montat în laboratorul Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. I-am cerut furnizorului sătractul facă toate eforturile posibile pentru a aduce cât mai repede acest aparat la Galaţi. Faptul că testele se vor putea face la Galaţi înseamnă că specialiştii în sănătate vor câştiga foarte mult timp în realizarea anchetelor epidemiologice. Vom şti mult mai repede cine este infectat cu acest coronavirus, iar persoanele care au intrat în contact vor putea fi depistate şi izolate mult mai repede, ceea ce înseamnă că lanţul de transmitere a acestui coronavirus va fi întrerup mult mai devreme. De altfel, specialiştii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au anunţaţ că testarea cât mai rapidă a celor care sunt suspecţi de infectare cu noul coronavirus este una dintre măsurile esenţială pentru a împiedica răspândirea Covid-19. Aparatul medical poate face până la 12 teste în acelaşi timp, iar timpul de analiză este de două ore şi jumătate”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Pretul aparatului medical este 345.000 lei. Aparatul poate face până la 9000 de teste pe an.

În Galați sunt 710 oameni izolaţi la domiciliu, 56 în carantină, 9 internaţi în spital (printre aceştia şi un copil) şi 2 cazuri confirmate cu coronavirus.

Toate localurile din România se închid. Ministerul de Interne a anunțat noi măsuri

Pandemia de coronavirus. Au știut și n-au făcut nimic!

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here