#coronavirus A crescut capacitatea de testare zilnică la Institutul Cantacuzino de la 250 de teste la 400

Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunţă creşterea capacităţii de testare moleculară pentru SARS CoV-2 (coronavirus) la Institutul ”Cantacuzino”, de la 250 de teste la 400 de teste pe zi.

 „Prin reorganizarea fluxului activităților, sporirea eforturilor echipelor de specialiști și reconfigurarea programului de lucru, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino”, prin Laboratorul Infecții Respiratorii Virale, a reușit creșterea numărului de teste realizate zilnic pe probe recoltate de la pacienții suspecți de infecție cu virusul SARS CoV-2. Dacă, la debutul activității de testare la infecția cu noul coronavirus, se puteau prelucra, în medie, până la 250 de probe zilnic, în prezent nivelul de lucru a crescut spre 400 de probe prelucrate în 24 de ore.”, se arată într-un comunicat de presă al MapN.

4.500 de teste s-au făcut până acum la Institutul Cantacuzino

Laboratorul Infecții Respiratorii Virale al institutului, acreditat din anul 1969 de către Organizația Mondială a Sănătății și Centru Național de Referință pentru gripă în România, a efectuat până în prezent teste de diagnostic molecular pentru aproape 4.500 de probe recoltate de la persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

„Echipamentele performante, consumabilele și materialele sanitar-farmaceutice achiziționate de către Institut au permis creșterea capacității de testare moleculară la cel mai înalt nivel și asigură condiții pentru dezvoltarea ulterioară a segmentului de cercetare. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino acordă, în continuare, sprijin autorităților centrale și locale din Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne, Direcțiilor de Sănătate Publică, spitalelor militare și civile sau clinicilor private implicate în combaterea infecției cu virusul SARS CoV-2. ”, se mai precizează în comunicat.

Traiectoria morții în pandemia de coronavirus. Țările cele mai afectate

Testele ieftine pentru coronavirus, confiscate de procurori

Până astăzi, 29 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.760 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.760 de persoane confirmate pozitiv, 169 au fost declarate vindecate și externate (55 la Timișoara, 79 la București, 17 la Iași, 7 la Craiova, 9 la Constanța și 2 la Cluj).

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here