Controlor de bilete agresiv, după ce a urcat într-un autobuz fără mască pe față: „Sunt șmecher și nu o port”

Control bilete fara masca, sursa: Google
Control bilete fara masca, sursa: Google

Incident într-un autobuz din orașul Galați. Un controlor de bilete a provocat scandal după ce a urcat în autobuz fără a avea mască pe față. El a fost luat la întrebări de călători și a devenit agresiv în limbaj. Imaginile au fost făcut publice pe rețelele de socializare, iar conducerea societății de transport public a anunțat că angajatul va fi sancționat.

Incidentul s-a produs miercuri într-un autobuz din orașul Galați. Un călător a povestit pe Facebook ce s-a întâmplat în mașină. „Șmecheri care ne controlează de bilete și abonamente. Pentru noi este obligatoriu purtarea măștilor de protecție, însă pentru dumnealor nu. Dimineața, pe traseul autobuzului 26 un coleg de al meu și călător pe acest traseu i-a spus acestui domn controlor că pentru noi este obligatoriu acea mască, dânsul i-a răspuns:Sunt șmecher și nu o port. Și atunci vine întrebarea: legea nu este pentru toți?… noi, călătorii, ne-am luat de el, a început să mă facă țăran mârlan și că o să îmi arate el mie, a scris, pe Facebook, un cetățean.

Controlorul de bilete va fi sancționat

Conducerea societății de transport a anunțat că angajatul va fi pedepsit atât pentru faptul că nu a purtat mască, cât și pentru că s-a certat cu călătorii. Toți angajații societății au primit echipament de protecție și au fost instruiți să-l folosească.

 „Societatea a luat la cunoștință de incidentul regretabil care a avut loc într-un mijloc de transport în comun pe traseul 26, când un controlor de bilete nu a respectat măsura impusă de autoritățile locale de a purta mască de protecție pe față, pentru a preveni răspâdirea virusului. Călătorii din mijlocul de transport au luat atitudine și i-au atras atenția controlorului, dar se pare că acesta a avut un răspuns nepotrivit. Societatea Transurb dezaprobă astfel de manifestări și a luat imediat măsurile ce se impun, astfel că angajatul care nu a respectat nici călătorii și nici măsurile de prevenție din această perioadă, va fi audiat în Comisia de disciplină și va suporta consecințele comportamentului său”, a transmis SC Transurb.

Potrivit aceleiași surse, societatea de transport public a dus la îndeplinire toate măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului: prin igienizarea și dezinfectarea mijloacelor de transport în comun, precum și prin protejarea personalului care poate deveni factor de răspândire având permanent contact cu publicul călător.

Măștile, obligatorii la Galați

Gălățenii care ies pe stradă trebuie să aibă gura și nasul acoperite. Decizia a fost luată săptămâna trecută de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Galați.

Reprezentanții Comitetului Județean Galați au stabilit că toate persoanele care merg în spații publice trebuie să poarte mască peste nas și gură. Totuși, autoritățile nu au impus utilizarea măștilor medicale, fiind acceptate și cele de pânză, dar și eșarfele, fularele sau alte accesorii vestimentare.

„De luni, 6 aprilie, se impune purtarea mijloacelor de protecție a gurii și a nasului în spațiile publice precum spațiile comerciale, piețe, instituții publice, șantiere etc. Aceste mijloace sunt menite să îi protejeze pe cei din jur, în cazul în care o persoană ar putea fi infectată, dar fără să prezinte simptome. Nu este obligatoriu ca aceste mijloace de protecție să fie măști medicale. Se pot folosi eșarfe, măști din pânză sau orice alte tipui de protecție care să acopere nasul și gura”, au anunțat reprezentanții Prefecturii Galați.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here