Constanța: Sistem de supraveghere video la Mangalia și stațiunile din sudul litoralului

Consiliul Local Mangalia a aprobat marți un proiect privind implementarea unui sistem supraveghere video în municipiu și în stațiunile arondate acestuia – Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun și Olimp, informează Agerpres.

camere videoÎntr-o primă etapă, după îndeplinirea procedurilor legale, se vor monta aproximativ 50 de camere video în cele mai importante zone ale orașului, ulterior urmând a fi montate alte peste 250 de camere video.

”În urma analizelor făcute împreună cu reprezentanții Poliției, am identificat zonele cu cel mai mare risc de infracționalitate. Acelea vor fi primele zone monitorizate video. Centrul de comandă și supraveghere va fi la sediul Poliției Locale”, a explicat edilul Radu Cristian.

Conform acestuia, întregul proiect prevede instalarea a peste 300 de camere de supraveghere, atât în Mangalia cât și în stațiunile Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun și Olimp.

Potrivit statisticilor oficiale, gradul de infracționalitate în zonele supravegheate video ar putea scădea cu până la 40%.

Conform deciziei aleșilor locali, proiectul va fi finanțat din taxa de liniște pe care municipalitatea o încasează de la agenții economici.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here