Constanţa: Elev agresat şi umilit de colegii de clasă. VIDEO

Elev . Sursa Foto: Free-Photos/Pixabay.com
Elev FOTO: Free-Photos/Pixabay.com

Fenomenul de bullying ia amploare în România. În timp ce săptămâna trecută, un elev de clasa a VI-a din Bucureşti s-a aruncat de la geamul şcolii în care învăţa din cauza jignirilor colegilor, şi la Constanţa au loc incidente asemănătoare.

Astfel, un elev de clasa a V-a, de la Școala 23 “Constantin Brâncoveanu”, a fost umilit şi agresat de către colegi. Nimeni nu a intervenit, foarte mulţi dintre elevi filmând toată întâmplarea. Reporterii ziarului au discutat cu inspectorul școlar general, Sorin Mihai și cu directorul unității de învățământ, potrivit replicaonline.ro.

Unde s-a produs incidentul

Incidentul s-a produs la Școala numărul 23 ”Constantin Brâncoveanu”, în pauza dintre două ore, la clasa a V-a C. Potrivit imaginilor, un băiat este agresat și stârnit de ceilalți elevi, fiind un mod de amuzament. Directorul școlii a declarat că incidentul a avut loc în pauza dintre ore, când profesorul trebuia să ajungă la clasă.

Inspectorul şcolar general critică orice act de violență

Contactat de către reporterii Replica de Constanţa, Sorin Mihai, inspectorul şcolar general, a criticat orice act de violenţă în şcoli.

“Eu am fost la şcoala 23, am vorbit cu directorul, cu directorul adjunct şi cu dirigentele clasei a V-a C, unde învaţă băiatul implicat în conflict. Am luat legătura cu consilierul şcolar din instituţie. Le-am solicitat să spună care e situaţia şi ce anume s-a întâmplat. De ce nu a fost un cadru didactic care să îi supravegheze. Eu am fost informat de situaţie luni. Aştept raportul pentru a vedea ce măsuri putem lua.

Din ce am văzut pe filmuleţe, erau elevii nesupravegheaţi într-o sală de clasă. Dar aştept raportul complet. Eu nu accept nici o formă de violenţă în şcoli, dar vreau să văd de ce filmau atâţia copii acolo şi ce se întâmpla. În această speţă eu zic că discutăm despre un caz de bullying.

Se vede foarte clar pe imagini, dar vreau să aflu care a fost situaţia exactă. Să putem gestiona situaţia cum trebuie din punct de vedere emoţional. Pe noi ne interesează situaţia emoţională a copilului. Dar şi să nu se mai repete astfel de manifestări.”

Toleranţă zero față de astfel de incidente

„Noi, vizavi de aceste fapte avem toleranţă zero pentru că nu putem accepta acest fel de comportamente. Avem o comisie creată la nivelul instituţiei de învăţământ, în care sunt implicaţi chiar şi părinţii elevilor de la clasă, consilierul şcolar, diriginta. Au avut loc şedinţe cu părinţii atât fizic cât şi online. Secţia 4 de Poliţie a fost şi ea înştiinţată, şi am demarat un plan de măsuri pe care îl avem realizat în colaborare cu instituţiile care sunt implicate.

Băiatul agresat nu este foarte afectat, am discutat şi cu mama. Dar nu mă pot pronunţa. S-au aplicat o serie de teste de evaluare psihologică a căror interpretare urmează să îmi fie adusă şi mie la cunoştinţă. Copiii aceştia nu au încheiat clasa a IV-a împreună. Nu au interacţionat între ei, nu au avut posibilitatea să se cunoască.

Și poate că şi din cauza această a existat acest conflict. Din câte am înţeles din ancheta făcută, băiatul era un pic supărat din cauză că nu va lua o notă foarte bună la un test de la ora anterioară. Iar din cauza aceasta a izbucnit acel conflict. Însă nimic nu scuză manifestările de violenţă şi sperăm să nu ne mai întâmple”, a declarat Beatris Geanina Roșcan, directorul unității de învățământ.

Tragedie la Bucureşti

În urmă cu o săptămână, un elev de clasa a VI-a de la Şcoala „George Bacovia” din Bucureşti, s-a aruncat de la etajul 1. În loc să îl ajute, colegii l-au îndemnat să sară, deși băiatul a vrut să facă acest lucru din cauza jignirilor dese.

O statistică spune că 46% din elevi au fost victime ale bullying-ului. România e pe locul 3 din 42 de ţări investigate în legătură cu acest fenomen. 9 din 10 cazuri de bullying se petrec în şcoală, potrivit replicaonline.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here