Constanța: Companiile participante la licitația pentru reabilitarea Cazinoului, descalificate

Cazinoul Constanța va fi consolidat

Primarul interimar al Constanței, Decebal Făgădău, a anunțat că cele cinci companii care au participat la licitația pentru reabilitarea Cazinoului din municipiu au fost descalificate de Compania Națională de Investiții, iar una dintre firme a contestat acest lucru, informează Mediafax.

Cazinou Constanta„Una este o dorință sinceră de restaurare a Cazinoului și alta este să te circumscrii tuturor cerințelor legale. A trebuit să fie elaborate toate aceste studii, a trebuit să fie întocmite o mulțime de documente, am alcătuit o documentație, a fost transferată către Compania Națională de Investiții, a fost avizată în Consiliul Tehnico-Economic Interministerial în luna februarie. După avizare și bugetare a fost organizată o licitație la care au participat cinci companii. (…) Compania Națională de Investiții, întrucât ei au organizat licitația, au analizat documentația, i-au descalificat pe toți întrucât nu îndeplineau condițiile”, a afirmat Decebal Făgădău la finalul ședinței Consiliului Local.

Primarul interimar al Constanţei a adăugat că una dintre companii a contestat decizia Companiei Naţionale de Investiţii de descalificare.

„Așteptăm, în momentul de față, să se pronunțe Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor și să vedem ce facem. Fie reluăm procedura de licitație, care durează 52 de zile, fie, dacă este admisă contestația companiei respective, să se analizeze mai departe criteriile tehnice ale ofertei”, a afirmat Decebal Făgădău.

El a dat asigurări că în perioada următoare Primăria va lua măsuri pentru a proteja Cazinoul în sezonul rece astfel încât să fie cât mai puțin afectat de iarnă.

Valoarea investiției depăşeşte nouă milioane de euro, iar durata de execuție a lucrărilor este de doi ani.

Cazinoul Constanţa se află de mai mulţi ani în paragină, după ce autorităţile locale şi centrale nu au găsit soluţii pentru reabilitarea acestuia.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here