Constanța: A fost finalizat proiectul Promenada turistică din Mamaia

Primăria Constanța a finalizat proiectul „Promenada turistică Mamaia“, cel mai mare proiect de acest gen din județ, realizat cu fonduri europene, prin programul Regio.

promenada turistica mamaiaLucrările de reabilitare a promenadei turistice din staţiunea Mamaia au durat trei ani şi au inclus amenajarea trotuarelor şi a pistelor pentru biciclişti, dar şi crearea a noi spaţii de parcare, scrie adevarul.ro.

S-a înnlocuit mobilierul urban şi s-a creat un sistem de colectare a apelor pluviale. Totodată, au fost amplasate indicatoare rutiere şi de orientare turistică şi panouri informative.

Infrastructura a fost modernizată începând din zona Sat Vacanţă şi până la Hotel Bicaz din Mamaia.

Proiectul de peste 68 de milioane de lei, care a beneficiat de finanţare europeană, a fost finalizat după trei ani, cu un an mai târziu decât era prevăzut, întrucât lucrările au fost oprite pe perioada sezonului estival, aşa cum a precizat Ani Merlă, managerul de proiect din cadrul Primăriei Constanţa.

„Trebuia să se termine în doi ani, dar cum nu am vrut să oprim sezonul estival în vara anului 2014, am stopat noi lucrările, am permis activitatea agenţilor economici şi, bineînţeles, sosirea turiştilor şi desfăşurarea unui sezon estival normal, iar undeva la sfârşit de septembrie anul trecut am reînceput lucrările de acolo de unde le lăsasem”, a explicat ea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here