Consilul Judeţean Buzău vrea autonomie pentru staţiunea Sărata Monteoru

Desprinderea staţiunii Sărata Monteoru de comuna Merei, apoi transformarea ei în unitate administrativă aparte, este un obiectiv important al actualei conduceri a CJ Buzău.

Sarata MonteoruPentru acest lucru este necesară solicitarea unui referendum decătre comunitate, care poate fi aprobat  prin hotărâre de guvern. Numai aşa, staţiunea comparată odinioară cu Karlovy Vary îşi va putea căpăta strălucirea, scrie adevarul.ro.

”Trebuie să începem să facem demersurile pas cu pas, pentru ca această staţiune emblemă a judeţului Buzău să poată să deveni de interes cel puţin regional şi de ce nu în urma unui referendum să devină o unitate administrativpă independentă. Sunt mai multe variante, dar cea mai plauzibilă ar fi referendumul organizat de comunitate, apoi prefectura înaintează Guvernului, ia act şi printr-o hotărâre poate să o declare comună sau staţiune, o să vedem”, a declarat preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

În prezent, Sărata Monteoru, aflată la 25 de kilometri de municipiul Buzău, este o staţiune de interes local. Sat al comunei Merei, cu un buget limitat, Monteoru duce lipsă de bani pentru investiţii majore, care să îi dea statut de staţiune regională sau, de ce nu, naţională.

În urmă cu mai mulţi ani, ca măsură de relansare a fost creată Asociaţia de Dezvoltare „Sărata Monteoru”, prin asocierea Consiliului Judeţean, a municipiului Buzău şi a comunei Merei, însă rezultatele au fost modeste.

Fondurile provenite din bugetul ADI Sărata Monteoru, dar şi al primăriei Merei, au fost folosite până acum pentru infrastructură, iluminatul public ori amenajări ale spaţiilor verzi. De asemenea, a fost construită şi o sală de sport multifuncţională, menită să atragă sportivii şi pe timpul iernii.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here